طرز استفاده از تی شوی نظافتی

طرز استفاده از تی شوی صنعتی

تی کشیدن سطوح راهی آسان و سریع است برای نظافت‌هایی که قرار است زود به زود اتفاق بیوفتند. اگر با شرکت‌ها و محیط‌های پر رفت و آمد سر و کار دارید که هر روز تی کشیدن سطح زمین هم برای رعایت بهداشت و هم برای زیبایی محیط الزامی است. در خانه هم بهتر است هفته‌ای دو تا سه‌بار زمین را تی بکشیم تا از ایجاد باکتری‌ها و بیماری‌هایی که از آلودگی‌ها به وجود می‌آیند جلوگیری کنیم. اما اگر دارای فرزند خردسال یا نوزاد هستید که بیش‌تر از قبل باید این موارد بهداشتی را رعایت کنید.

نوع تی و شیوه‌ی تی کشیدن به بسیاری از موارد از جمله جنس سطح زمین بستگی دارد. در این مطلب قصد داریم به برسی تعدادی از تی‌ها و طرز استفاده‌ی آن‌ها بپردازیم تا شما بتوانید این کار را طبق اصول و بهتر از قبل انجام دهید.

زمین شما از چه جنسی است؟

کف خانه یا محل کار شما از چه ماده‌ای ساخته شده است؟ پاسخ به این سوال در کیفیت کار شما تاثیر به‌سزایی دارد. سطح زمین شما می‌تواند از جنس چوب، سنگ، کاشی و یا پارکت باشد. برای تمیز کردن هر یک از این سطوح  به وسیله‌ی تی شوی نیاز به مواد شوینده و راهکارهای خاصی دارید که ما در جلوتر به آن‌ها می‌پردازیم.

چوب : در وهله‌ی اول بهتر است با تولیدکننده‌ی این نوع چوب در ارتباط باشید و شیوه و ماده‌ای که خودشان توصیه می‌کنند را استفاده کنید. با این حال می‌شود از پودر صابون هم استفاده کرد. شما کافی است یک چهارم فنجان پودر صابون را در دو لیتر آب حل کنید. توجه فرمایید که به هیچ وجه از صابون‌هایی که دارای آمونیاک هستند استفاده نکنید. همچنین استفاده از سرکه و انواع روغن‌ها هم ممکن است به بافت چوب شما آسیب برسانند و باعث ایجاد خسارت‌های زیادی شوند. حال کافی است تی را به این ماده آغشته کنید و روی زمین بکشید. بعد بهتر است برای جلوگیری از نفوذ آب به درون چوب آن را با استفاده از پارچه یا حوله‌ای تمیز خشک کنید.

سنگ : در این مورد هم پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا به سراغ دستور العمل‌ها و راهنمایی‌های خود شرکت تولیدکننده بروید و طبق آن‌ها عمل کنید. تولیدکننده همیشه ماده‌هایی را پیشنهاد می‌کند که کمترین آسیب را به محصولش می‌رسانند. بنابراین با انجام این کار خیالتان از بابت این‌که مشکلی پیش نمی‌آید آسوده می‌کنید. با این‌حال به احتمال زیاد هر ماده‌ی شوینده‌ی سنگی می‌تواند برای کار شما مناسب باشد. اما اطمینان حاصل کنید که آن مایع هیچ‌گونه پایه‌ی سرکه یا لیمو نداشته باشد. این مواد که خاصیت قلیایی بسیار بالایی دارند حاوی اسیدهایی هستند که می‌توانند رنگ‌دانه‌های سنگ را جدا کنند و به ایجاد حفره‌های روی کف منجر شوند.

کاشی : به طور کلی بهتر است کاشی‌ها را با آب خالی و بدون هیچ مواد شیمیایی دیگری تی بکشید. با این وجود می‌توانید هر چندماه یک‌بار که علائم آلودگی‌های غیر عادی‌ای را مشاهده کردید از این دستورالعمل استفاده کنید. شما باید یک فنجان سرکه را به یک گالن آب اضافه کنید و آن را روی سطح بریزید. فقط توجه فرمایید که پس از ریختن این ماده روی کافی باید بلافاصله آن را با تی شوی تمیز کنید و از بین ببرید. بیش از حد ماندن این ترکیب روی کاشی ممکن است به تغییر رنگ آن منجر شود.

پارکت : برای نظافت پارکت‌ها با استفاده از تی شوی باید به مانند چوب عمل کرده و آن موارد را در اینجا هم رعایت کنید. با این حال چون جنس پارکت‌ها ممکن است متفاوت باشد بهتر از طبق اصولی که برای هر نوع به طور جداگانه وجود دارد عمل کنید. این کار از وقوع خسارات جبران‌ناپذیر زیادی جلوگیری می‌کند.

طرز استفاده از تی شوی

از چه نوع تی شوی استفاده می‌کنید؟

تی شوی‌ها انواع متفاوتی دارند که عملکرد هرکدام با توجه به سطحی که قرار است تمیز کنند می‌تواند متفاوت باشد. بنابراین به بررسی انواع تی شوی‌ها می‌پردازیم و توضیحاتی را درباره آن‌ها می‌گوییم تا بتوانید بهترین نوعی که مناسب کار شما باشد را بیابید.

تی شوی‌های اسفنجی برای سطوح ناهوار مانند سنگ‌ها و کاشی‌ها که دارای حفره‌های ریز بسیاری هستند مناسب است و عملکرد عالی‌ای دارد. آن‌ها همچنین رایج‌ترین تی شوی‌های خانگی هستند. ممکن است در هنگام استفاده از آن‌ها کمی با تمیز کردن کناره‌ها و گوشه‌ها مشکل پیدا کنید اما در کل آن‌قدر مسئله‌ی اساسی‌ای نیست که بخواهید به خاطرش از خریدتان منصرف شوید. تی شوی‌های اسفنجی به طور معمول دارای جاگزین هستند و می‌شوند اسفنج‌شان را تعویض کرد.

تی شوی‌های رشته‌ای که بیش‌تر در محیط‌های تجاری و پر رفت و آمدی نظیر رستوران‌ها و فروشگاه‌ها متداول هستند. این تی شوی‌ها به طور معمول با سطل آبی در کنارشان حمل می‌شوند که نیازمند دقت بیش‌تری هنگام استفاده روی سطوح خاص است.

از دیگر انواع تی شوی‌ها می‌توان به نوع نواری اشاره کرد. این‌ها دومین تی‌ شوی‌های متداول در منازل و به طور کلی استفاده‌های خانگی هستند. آن‌ها نسبت به تی شوی اسفنجی آب بیش‌تری از خود به جای می‌گذارد اما نگهداری ازشان راحت و بدون دردسرهای اضافی است. همچنین استفاده از این نوع برای گوشه‌ها و جاهای غیرقابل دسترس بسیار آسان و مفید است. به طور معمول این نوع تی شوی در کنار دسته‌شان دارای دستگیره‌ای هستند که با کشیدن آن به داخل می‌توان آب اضافی و باقی‌مانده را تخلیه کرد.

قبل از تی کشیدن

همیشه کارهایی وجود دارند که قبل از تی کشیدن باید آن‌ها را انجام داد. این‌ها به شکل توصیه‌هایی می‌‌مانند که با در نظر داشتن آن‌ها و درست اجرا کردن‌شان می‌توانید به نتیجه‌ی بهتری در استفاده از تی شوی برسید.

پیشنهاد می‌کنیم که قبل از تی کشیدن تمام مبلمان و وسایلی که روی زمین هستند را خارج کنید. ممکن است همه‌ی وسایل قابل جابه‌جایی نباشند اما سعی کنید تا جایی که ممکن است این کار را انجام دهید. خالی بودن محیط و کف باعث می‌شود شما با تی شوی راحت‌تر کار کنید و دسترسی بهتری به همه‌جا داشته باشید.

هرگونه زباله‌های ریز و خرد وجود دارد را از بین ببرید. ممکن است شما فکر کنید که چه دلیلی برای این کار وجود دارد؟ به هر حالی قرار است تی بکشید و زمین را تمیز کنید. پس چه نیازی به کارهای اضافی است؟ نکته اینجاست که شما با حرکت تی فقط آشغال‌ها را به اطراف پراکنده می‌کنید ولی آن‌ها را بر نمی‌دارید. بنابراین لازم است قبل از تی کشیدن به طور حتم تمام سطح را با جاروی برقی نظافت کنید.

توجه داشته باشید که بعد از استفاده از تی شوی باید بگذارید زمین خشک شود. خشک شدن سطح حداقل به بیست تا سی دقیقه زمان نیاز دارد. پس مراقب باشید که در طول این مدت کسی روی آن پا نگذارد و یا وسیله‌ای حرکت نکند. این عمل در صورتی که اتفاق بیوفتد فقط باعث سخت شدن کار شما می‌شود که بخواهید دوباره تمام مراحل از اول تکرار کنید.

ماده شوینده خود را آماده کنید

حال که تمام مقدمات تی کشیدن و نوع تی شوی خود را می‌دانید لازم است سطل خود را بردارید و ماده شوینده‌ی مناسب سطح‌تان را آماده کنید. این‌ها را پیش‌تر ذکر کردیم اما برای تاکید بیش‌تر دوباره به طور خلاصه در اینجا می‌آوریم‌شان.

چوب : مخلوط کردن یک چهارم فنجان پودر صابون در دو لیتر آب.

کاشی : دو لیتر آب خالی یا ترکیب یک فنجان سرکه در دو لیتر آب.

سنگ : طبق توضیحات مذکور از شوینده‌ی مناسب سنگ استفاده کنید. می‌توانید آن را برای اطمینان بیش‌تر با آب رقیق کنید.

پارکت : ترکیب یک چهارم پیمانه پودر صابون در یک و نیم لیتر آب.

حجم آب مصرفی می‌تواند با توجه به ابعاد سطح مورد نظری که قصد نظافت آن را دارید متفاوت باشد. بنابراین هر دو لیتر آب برای حدود ۱۰۰متر مربع مناسب است.

آخرین مرحله

اینجا جایی است که ما بالاخره شروع به تی کشیدن می‌کنیم. برای این کار باید ابتدا تی شوی را داخل سطلی که از ماده‌ی شوینده مخصوص پر شده است فرو کنید و سپس در حالی که سر آن را بالا نگه‌داشته‌اید بیرون بکشید. چندبار این کار را تکرار کنید و در بار آخر بگذارید آب اضافی به طور کامل از تی شوی خارج شود. خیسی تی شوی باید به شکلی باشد که وقتی آن را روی زمین می‌کشید رطوبت را ببینید اما هیچ‌گونه آبی نباید روی سطح جمع شود. اگر مقداری بیش از حد انتظار آب روی زمین ماند باید هرچه سریع‌تر آن را با استفاده از دستمال و یا حوله خشک کنید و از بین ببرید. بهتر است در ذهنتان کف زمین را به چند قسمت تقسیم کنید. عمل تی کشیدن را از ورودی اتاق به سمت دورترین نقطه‌ی آن شروع کنید. به طور مثال از چپ شروع کنید و به راست بروید و دوباره به چپ. ترتیب را بهم نزنید که ممکن است رد تی شوی روی سطح باقی بماند و همه‌جا به طور برابر تمیز نشوند. اگر از تی شوی‌های اسفنجی استفاده می‌کنید پیشنهاد می‌شود به طور دایره‌وار شروع به تمیز کردن سطح کنید.

در صورتی که زمین بعد از تی کشیدن خشک شد و دیدید هنوز از تمیزی و پاکیزگی خوبی برخوردار نیست می‌توانید دوباره انجامش دهید. این کار را آن‌قدر تکرار کنید تا سطح به تمیزترین و براق‌ترین میزان ممکن برسد. به طور معمول بار دوم را می‌توانید فقط با آب خالی تی بکشید و دیگر نیاز خاصی به مواد شوینده وجود ندارد. در واقع بار اولی که تی کشیدید آلودگی‌ها را از بین بردید و در مرحله‌ی دوم کیفیت این تمیزی را افزایش دادید. درست است که شما در سطلی که دارید ماده‌ی شوینده‌ی مورد نیازتان را ترکیب کرده‌اید اما با این حال باز هم می‌شود قبل از تی کشیدن مقداری مواد براق‌کننده را روی سطح زمین اسپری کنید. این کار باعث می‌شود تلاش شما برای نظافت نتیجه‌ی زیباتری را داشته باشد و در پایان کار احساس رضایت بهتری از خود داشته باشید.

در آخر و پس از انجام کار فراموش نکنید که باید سطل و تی شوی خود را بشویید و خشک کنید. تی شوی را هرچه بیش‌تر بتوانید خشک کنید بهتر است. ابتدا سعی کنید با کمک دست تمام آب موجود در آن را تخلیه کنید و تا آخرین قطره‌اش را بگیرید. سپس آن را در ارتفاعی مناسب آویزان کنید. این کار در بهتر و سریع‌تر خشک شدن تی شوی بسیار موثر است. اگر شما یک تی شوی خیس را بعد از مصرف به همان شکل در داخل کمد قرار دهید عواقب بدی در انتظار آن خواهد بود. زیرا دفعه‌ی بعدی که به سراغ آن بروید با چیزی جز کپک و انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها روبه رو نخواهید شد.

اگر از پارچه یا حوله‌ی اضافی برای تی شوی استفاده کرده‌اید آن را از دستگاه جدا کنید و در ماشین لباسشویی بشویید. یکی از ویژگی‌های بسیار خوب تی شوی‌های اسفنجی این است که پد یا همان اسفنج آن‌ها به راحتی قابل تعویض است. شما حتی می‌توانید از اسفنج‌های یک‌بار مصرفی استفاده کنید که می‌شود بعد از هربار استفاده و تمیز کردن زمین آن‌ها را دور انداخت و یکی دیگر به جایشان استفاده کرد.

بعد از انجام تمامی این مراحل و وقتی که دیدید سطح شما به طور کامل و کافی خشک شده است می‌توانید وسایلی را که جابه‌جا کرده بودید را سر جای قبلی‌شان بازگردانید. به طور حتم از خشک شدن سطح اطمینان حاصل کنید اما باز هم برای احتیاط بیش‌تر چیدن وسایل را از آن‌هایی شروع کنید که اول خارج کرده بودید. باز هم می‌توانید قبل از چیدن و جای‌گذاری هرکدام سطح زمین را با دستمال و یا حوله‌ای تمیز خشک کنید تا دیگر از بابت افتادن لکه‌های تازه روی زمین خیس خیالتان آسوده و راحت باشد. توجه داشته باشید زمینی که به تازگی تی کشیده شده است بسیار لغزنده خواهد بود. بنابراین هنگام جابه‌جایی وسایل و اسباب مراقب باشید که یک وقتی سطح زمین دچار خراشیدگی یا آسیب‌هایی از این دست نشود.

مواردی که در بالا مطرح کردیم بخشی از مهم‌ترین نکاتی هستند که شما باید به هنگام تی کشیدن با آن‌ها آشنا باشید. همان‌طور که خواندید طرز استفاده از تی شوی ساده است و فقط نیازمند دقت و رعایت اصول است. امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

پاکیاب عرضه کننده کامل ترین و بهترین تی شوی های نظافتی و صنعتی با کیفیت عالی و گارانتی اصلی می باشد، جهت مشاهده تمامی مدلها به همراه قیمت به صفحه تجهیزات نظافتی مراجعه فرمایید . همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر، اخذ پیش فاکتور فروش با دفتر مرکزی تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهرمند شوید

۵/۵ (۱ نظر)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نخواهد شد.

تلفن همراه *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.